Ingrediencie
- 500 ml Schweppes Tonic
- 215 g cukru
- 1 vrecúško neutrálnej želatíny
- 5 citrónov
- 1 pomaranč
- 500 ml vody
- vaječné bielky
- soľ
Spôsob prípravy
Želé z tonicu
-
Na prípravu želé z tonicu Schweppes a citrusových plodov dajte do kastróla na stredný plameň variť Schweppes Tonic a 15 gramov cukru.
-
Po chvíli zosilnite plameň, pridajte želatínu, 2 minúty miešajte a odstavte z ohňa.
-
Škrabkou na zemiaky olúpte najemno 1 citrón a 1 pomaranč a kôru nakrájajte na prúžky na ozdobu.
-
Rozlejte želé do formičiek a pridajte prúžky citrónovej a pomarančovej kôry, ktoré mu dodajú chuť a zaujímavosť a ozdobia ho.
-
Uložte do chladničky a nechajte stuhnúť.
Citrónový sorbet
-
Na citrónový sorbet zahrejte vodu a pomaly do nej pridávajte zvyšok cukru.
-
Miešajte, kým nevznikne sirup.
-
Vytlačte šťavu zo 4 citrónov a zmiešajte so sirupom. (Pre dosiahnutie zaujímavého efektu môžete pridať aj pár kúskov citrónovej kôry.)
-
Uložte do mrazničky.
-
Vyšľahajte z bielkov tuhý sneh a zmiešajte s citrónovým sirupom z mrazničky.
-
Uložte znovu do mrazničky a za 2 – 3 hodiny bude sorbet pripravený na podávanie spolu so želé.