Schweppes

Želé z tonicu a citrónový sorbet

Ingrediencie

  • 500 ml Schweppes Tonic
  • 215 g cukru
  • 1 vrecúško neutrálnej želatíny
  • 5 citrónov
  • 1 pomaranč
  • 500 ml vody
  • vaječné bielky
  • soľ

Spôsob prípravy

Želé z tonicu

  1. Na prípravu želé z tonicu Schweppes a citrusových plodov dajte do kastróla na stredný plameň variť Schweppes Tonic a 15 gramov cukru.

  2. Po chvíli zosilnite plameň, pridajte želatínu, 2 minúty miešajte a odstavte z ohňa.

  3. Škrabkou na zemiaky olúpte najemno 1 citrón a 1 pomaranč a kôru nakrájajte na prúžky na ozdobu.

  4. Rozlejte želé do formičiek a pridajte prúžky citrónovej a pomarančovej kôry, ktoré mu dodajú chuť a zaujímavosť a ozdobia ho.

  5. Uložte do chladničky a nechajte stuhnúť.

Citrónový sorbet

  1. Na citrónový sorbet zahrejte vodu a pomaly do nej pridávajte zvyšok cukru.

  2. Miešajte, kým nevznikne sirup.

  3. Vytlačte šťavu zo 4 citrónov a zmiešajte so sirupom. (Pre dosiahnutie zaujímavého efektu môžete pridať aj pár kúskov citrónovej kôry.)

  4. Uložte do mrazničky.

  5. Vyšľahajte z bielkov tuhý sneh a zmiešajte s citrónovým sirupom z mrazničky.

  6. Uložte znovu do mrazničky a za 2 – 3 hodiny bude sorbet pripravený na podávanie spolu so želé.