Ingrediencie
- 600 g ryžových rezancov
- 200 g brokolice
- 200 g húb shitake
- Sójová omáčka
- Soľ
- Čierne korenie
- Olivový olej
- 350 g hrášku
- 2 strúčiky cesnaku
- Mandle (nie je nutné)
Spôsob prípravy
-
V menšom kastróle v troche vody krátko povarte hrášok tak, aby zostal takmer surový, nechajte odkvapkať a odložte nabok.
-
V miske namočte rezance asi na 25 – 30 minút, podľa hrúbky, a potom ich opatrne vyberte z vody.
-
Medzitým na strednom plameni zahrejte panvicu, rozpáľte na nej trochu olivového oleja a pridajte brokolicu, 1 strúčik cesnaku a huby, ktoré ste vopred premyli a nakrájali na malé kúsky.
-
Restujte niekoľko minút, kým huby mierne nezhnednú.
-
Pridajte korenie.
-
Nechajte rezance dôkladne odkvapkať a pridajte ich do panvice k ostatným ingredienciám.
-
Do misky nasypte hrášok, zostávajúce strúčiky cesnaku, 3 lyžice olivového oleja a mandle (nie je nutné) a pomocou ručného mixéra rozmixujte.
-
Rozmixovanú zmes pridajte do panvice a zamiešajte.
-
Nakoniec pridajte trochu sójovej omáčky. Stiahnite z ohňa a môžete podávať.
Tipy: Ryžové rezance sú v predaji v rôznych veľkostiach; vyberte si takú, ktorú máte najradšej. Možno použiť rôzne huby v závislosti od ročného obdobia a konkrétnej krajiny.
Vychutnajte si tento recept s nápojom Schweppes Citrus Mix s kúskami grapefruitu alebo s grapefruitovou kôrou.