Schweppes

Ryžové rezance

Ingrediencie

  • 600 g ryžových rezancov
  • 200 g brokolice
  • 200 g húb shitake
  • Sójová omáčka
  • Soľ
  • Čierne korenie
  • Olivový olej
  • 350 g hrášku
  • 2 strúčiky cesnaku
  • Mandle (nie je nutné)

Spôsob prípravy

  1. V menšom kastróle v troche vody krátko povarte hrášok tak, aby zostal takmer surový, nechajte odkvapkať a odložte nabok.

  2. V miske namočte rezance asi na 25 – 30 minút, podľa hrúbky, a potom ich opatrne vyberte z vody.

  3. Medzitým na strednom plameni zahrejte panvicu, rozpáľte na nej trochu olivového oleja a pridajte brokolicu, 1 strúčik cesnaku a huby, ktoré ste vopred premyli a nakrájali na malé kúsky.

  4. Restujte niekoľko minút, kým huby mierne nezhnednú.

  5. Pridajte korenie.

  6. Nechajte rezance dôkladne odkvapkať a pridajte ich do panvice k ostatným ingredienciám.

  7. Do misky nasypte hrášok, zostávajúce strúčiky cesnaku, 3 lyžice olivového oleja a mandle (nie je nutné) a pomocou ručného mixéra rozmixujte.

  8. Rozmixovanú zmes pridajte do panvice a zamiešajte.

  9. Nakoniec pridajte trochu sójovej omáčky. Stiahnite z ohňa a môžete podávať.

Tipy: Ryžové rezance sú v predaji v rôznych veľkostiach; vyberte si takú, ktorú máte najradšej. Možno použiť rôzne huby v závislosti od ročného obdobia a konkrétnej krajiny.

Vychutnajte si tento recept s nápojom Schweppes Citrus Mix s kúskami grapefruitu alebo s grapefruitovou kôrou.