Ingrediencie
- 500 g celozrnných pšeničných cestovín
- 400 g cherry paradajok
- 8 – 12 kreviet
- Oregano
- čerstvé lístky bazalky, nakrájané nadrobno
- Olivový olej
- 4 – 5 strúčikov cesnaku
- Soľ
- čierne korenie
Spôsob prípravy
-
Orestujte 4 – 5 strúčikov cesnaku na troche oleja na panvici. Pridajte krevety a orestujte ich po oboch stranách. Stiahnite z ohňa a odložte na neskôr.
-
Do oleja, na ktorom sa restoval cesnak a krevety, pridajte paradajky a pomaly varte, aby vznikla omáčka. Ochuťte oreganom, bazalkou, čiernym korením a štipkou soli.
-
Na prípravu cestovín uveďte do varu vodu v hrnci. Mierne osoľte, vložte cestoviny a varte asi 7 – 10 minút, podľa chuti. Odstráňte z kreviet pancier. Uvarené cestoviny vsypte do paradajkovej omáčky a dôkladne premiešajte. Podávajte s krevetami. Na dochutenie pridajte štipku oregana.
Ako nápoj sa odporúča podávať Schweppes Citrus Mix ozdobený čerstvým prúžkom kôry z grapefruitu.