Schweppes

Stredomorské cestoviny

Ingrediencie

  • 500 g celozrnných pšeničných cestovín
  • 400 g cherry paradajok
  • 8 – 12 kreviet
  • Oregano
  • čerstvé lístky bazalky, nakrájané nadrobno
  • Olivový olej
  • 4 – 5 strúčikov cesnaku
  • Soľ
  • čierne korenie

Spôsob prípravy

  1. Orestujte 4 – 5 strúčikov cesnaku na troche oleja na panvici. Pridajte krevety a orestujte ich po oboch stranách. Stiahnite z ohňa a odložte na neskôr.

  2. Do oleja, na ktorom sa restoval cesnak a krevety, pridajte paradajky a pomaly varte, aby vznikla omáčka. Ochuťte oreganom, bazalkou, čiernym korením a štipkou soli.

  3. Na prípravu cestovín uveďte do varu vodu v hrnci. Mierne osoľte, vložte cestoviny a varte asi 7 – 10 minút, podľa chuti. Odstráňte z kreviet pancier. Uvarené cestoviny vsypte do paradajkovej omáčky a dôkladne premiešajte. Podávajte s krevetami. Na dochutenie pridajte štipku oregana.

Ako nápoj sa odporúča podávať Schweppes Citrus Mix ozdobený čerstvým prúžkom kôry z grapefruitu.