Ingrediencie
- 300 g dužiny z melóna
- 0,5 l Schweppes Bitter Lemon
- 30 g cukru
- 2 plátky želatíny
- 1 vetvička mäty
- 2 bombičky N2O
- Fľaša na výrobu sódovky
Spôsob prípravy
-
Plátky želatíny namočte na 2 minúty do vody.
-
Všetky ingrediencie (vrátane namočenej želatíny) vložte do veľkého mixéra a dobre rozmixujte.
-
Rozmixovanú zmes dvakrát preceďte cez jemné sitko (ak by v zmesi zostali zvyšky ovocia, budete mať problémy s penou vo fľaši na sódovku).
-
Vlejte rozmixovanú zmes do fľaše na sódovku, zatvorte, obráťte hore nohami a vložte prvú bombičku N2O. Počúvajte, kým sa bombička celkom nevyprázdni do nádoby, a potom rovnakým spôsobom vložte druhú bombičku.
-
Ponechajte v chladničke asi 30 minút vychladiť a potom najprv prudko pretrepte fľašu, kým budete obsah nalievať do servírovacej misy alebo do tanierov.
-
Ozdobte lístkami mäty.
Tipy: Prečítajte si pokyny na fľaši na výrobu sódovky. Namiesto melóna možno použiť ananás alebo iné ovocie.