Ingrediencie
- 250 g červenej šošovice alebo indickej šošovice dhal
- 120 g ovsených vločiek alebo akejkoľvek pšenice
- 100 g sušených paradajok
- 1 červená cibuľa
- 150 g tekvicových alebo slnečnicových semienok
- 1 cuketa
- 1 paradajka
- 1 cibuľa
- 1 malá červená paprika
- 80 g hrášku
- 1 veľký zemiak
- soľ
- čierne korenie
Spôsob prípravy
- Na burgery varte šošovicu v mierne osolenej vode, kým nebude „al dente“. Nechajte vychladnúť.
- Do misky nasypte najemno nakrájané sušené paradajky a červenú cibuľu, pridajte ovsené vločky, semienka, šošovicu a okoreňte trochou čierneho korenia.
- Vytvarujte 4 guľky, z ktorých vytvoríte burgery, položte na tanier alebo na tácku a vložte na 15 minút do chladničky.
- Medzitým si nakrájajte zeleninu najemno. Rozpáľte na panvici olej, pridajte bielu cibuľu a paradajku, po niekoľkých minútach pridajte papriku a cuketu. Za občasného miešania duste a potom pridajte trochu vody, zemiak (nakrájaný na malé kocky), hrášok, soľ a čierne korenie. Povarte niekoľko minút.
- Zeleninu podávajte spolu s burgermi.
Vychutnajte si tento recept s tonicom Schweppes Indian Tonic.