Schweppes

Rybie ceviche

Ingrediencie

  • 600 g rybích filiet (corvina – cilus gilberti)
  • 4 červené cibule
  • Citrónová šťava
  • 1/2 červenej papriky
  • 1/2 žltej/zelenej papriky
  • Šťava z 2 limetiek
  • 1 polievková lyžica olivového oleja
  • Koriander
  • 10 cl Schweppes Ginger Ale
  • Soľ
  • Čierne korenie

Spôsob prípravy

  1. Nakrájajte cibuľu na rezance a vložte ich do nádoby s ľadovou vodou spolu s citrónovou šťavou a soľou najmenej na 20 minút. Potom dôkladne premyte vo vode a osušte.

  2. Do misky naukladajte rybu nakrájanú na plátky alebo na kocky, podľa požadovanej výslednej podoby pokrmu. Pridajte cibuľu a papriky takisto nakrájané na rezance. Nakoniec pridajte lyžicu olivového oleja, šťavu z limetky, Schweppes Ginger Ale, jemne nasekaný koriander a korenie. 

  3. Všetko zmiešajte, uložte do chladničky a nechajte vychladiť na požadovanú teplotu.

  4. Môžete servírovať.

Tipy: Namiesto ryby možno použiť krevety alebo iný druh ryby, ktorú možno pripraviť týmto spôsobom.