Schweppes

Vegánsky burger

Ingrediencie

  • 250 g červenej šošovice alebo indickej šošovice dhal
  • 120 g ovsených vločiek alebo akejkoľvek pšenice
  • 100 g sušených paradajok
  • 1 červená cibuľa
  • 150 g tekvicových alebo slnečnicových semienok
  • 1 cuketa
  • 1 paradajka
  • 1 cibuľa
  • 1 malá červená paprika
  • 80 g hrášku
  • 1 veľký zemiak
  • soľ
  • čierne korenie

Spôsob prípravy

  1. Na burgery varte šošovicu v mierne osolenej vode, kým nebude „al dente“. Nechajte vychladnúť.
  2. Do misky nasypte najemno nakrájané sušené paradajky a červenú cibuľu, pridajte ovsené vločky, semienka, šošovicu a okoreňte trochou čierneho korenia.
  3. Vytvarujte 4 guľky, z ktorých vytvoríte burgery, položte na tanier alebo na tácku a vložte na 15 minút do chladničky.
  4. Medzitým si nakrájajte zeleninu najemno. Rozpáľte na panvici olej, pridajte bielu cibuľu a paradajku, po niekoľkých minútach pridajte papriku a cuketu. Za občasného miešania duste a potom pridajte trochu vody, zemiak (nakrájaný na malé kocky), hrášok, soľ a čierne korenie. Povarte niekoľko minút.
  5. Zeleninu podávajte spolu s burgermi.

Vychutnajte si tento recept s tonicom Schweppes Indian Tonic.