Schweppes

Studená melónová polievka

Ingrediencie

  • 300 g dužiny z melóna
  • 0,5 l Schweppes Bitter Lemon
  • 30 g cukru
  • 2 plátky želatíny
  • 1 vetvička mäty
  • 2 bombičky N2O
  • Fľaša na výrobu sódovky

Spôsob prípravy

  1. Plátky želatíny namočte na 2 minúty do vody.

  2. Všetky ingrediencie (vrátane namočenej želatíny) vložte do veľkého mixéra a dobre rozmixujte.

  3. Rozmixovanú zmes dvakrát preceďte cez jemné sitko (ak by v zmesi zostali zvyšky ovocia, budete mať problémy s penou vo fľaši na sódovku).

  4. Vlejte rozmixovanú zmes do fľaše na sódovku, zatvorte, obráťte hore nohami a vložte prvú bombičku N2O. Počúvajte, kým sa bombička celkom nevyprázdni do nádoby, a potom rovnakým spôsobom vložte druhú bombičku.

  5. Ponechajte v chladničke asi 30 minút vychladiť a potom najprv prudko pretrepte fľašu, kým budete obsah nalievať do servírovacej misy alebo do tanierov.

  6. Ozdobte lístkami mäty.

Tipy: Prečítajte si pokyny na fľaši na výrobu sódovky. Namiesto melóna možno použiť ananás alebo iné ovocie.